Afbraakwerken turnzaal en procedure nieuwbouw kleuterschool

12-10-2020

De afbraak van de turnzaal, kleedkamers en kleuterblok zijn zo goed al afgelopen. De af te breken stukken zijn volledig verwijderd en ook de buitenschil en het dak van de turnzaal zijn verdwenen. In een volgende fase zullen de renovatiewerken worden aangevat. Het werfverkeer wordt zoveel als mogelijk buiten de spitsuren georganiseerd en hoofdzakelijk omgeleid via de brandweg achter de sport'o'droom. Tijdens de avond zou er doorgaans weinig hinder zijn.

Omdat bij de afbraak van de gebouwen ook een deel van de overdekte speelplaats voor de kleutertjes is afgebroken wordt nu tijdelijk een tent voorzien op de speelplaats die dienst zal doen als schuilplek bij slecht weer. Wanneer de nieuwbouw afgewerkt is zal een permanente oplossing deze tent vervangen.

De procedure voor het nieuwe kleutergebouw is intussen in een volgende fase. Er werden 3 teams geselecteerd en zij krijgen nu de kans om ten laatste tegen 18 december een projectvoorstel uit te werken. Deze werken zouden aanvangen tijdens de zomervakantie van 2021 en zouden afgerond moeten zijn op het einde van 2022.